Apr. 1, 2016

Λευκωσία: Στο παρά πέντε της διαδρομής προς τις κάλπες, ένα νέο κόμμα, η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης- εγγράφηκε τον περασμένο Οκτώβρη- προσφεύγει στο Εκλογοδικείο για τον εκλογικό νόμο και παράλληλα παραπέμπει νομικό ερώτημα για το ίδιο θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διά του δικηγόρου Γιάννου Γεωργιάδη του δικηγορικού γραφείου Γ. Γεωργιάδης και συνεργάτες ΔΕΠΕ, το νέο κόμμα κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο διά της οποίας προσβάλλει την πρόσφατη ψήφιση του τροποποιητικού εκλογικού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο διπλασιάστηκε το εκλογικό ποσοστό με το οποίο καθορίζεται η είσοδος των βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή κατά τη δεύτερη και τρίτη κατανομή. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε από 1,8 σε 3,6 σε σχέση με τη δεύτερη κατανομή και από 3,6 σε 7,2 αναφορικά με την τρίτη κατανομή. Όπως υποστηρίζει το νέο κόμμα, κάτι τέτοιο αναμφίβολα ενεργεί εναντίον των δικαιωμάτων των βουλευτών που ανήκουν σε μικρά κόμματα και ενισχύει τη δύναμη των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Ο δικηγόρος του κόμματος ισχυρίζεται ότι η τροποποίηση του νόμου αντίκειται στην προώθηση του πολιτικού πλουραλισμού και χρησιμοποιείται ως μέσο, ώστε τα νέα και μικρά κόμματα που πρεσβεύουν νέες ιδέες και αρχές να μην μπορούν να ακουστούν κατά παράβαση των βασικών αρχών των δημοκρατικών πολιτευμάτων, πλήττοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Καταχωρήθηκε παράλληλα αίτημα για προδικαστική παραπομπή νομικού ερωτήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων υποστηρίζοντας ότι διάφορες πρόνοιες του εκλογικού νόμου βρίσκονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι της ΟΑΔ ισχυρίζονται ότι ο νόμος συγκρούεται με το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ, με το άρθρο 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, με την αρχή ασφάλειας δικαίου («legal certainty»), της εύλογης προσδοκίας («legal expectation»), αποτελεί αδικαιολόγητη επέμβαση στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αδικαιολόγητη επέμβαση στην ελεύθερη έκφραση της λαϊκής βούλησης και στερείται προδήλως εύλογης βάσης.

Επίσης, οι δικηγόροι της ΟΑΔ ισχυρίζονται ότι ο νόμος περιορίζει το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών να προσφεύγουν στο δικαστήριο και να διεκδικούν θεραπείες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 11 Απριλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

http://www.philenews.com/el-gr/voyleytikes-2016/2222/306367/neo-komma-prosvallei-tin-eklogiki-nomothesia#sthash.hRVd0qnt.E7qGtyU3.dpuf

 

Nov. 27, 2015

Επίσημη ανακοίνωση Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσοχή κυρίου Μάρτιν Σούλτς

For the attention of the whole European parliament. -

We had a real shock from the current Cyprus parliament 176 days before our national elections, 22 May 2016 .
They changed the electoral law so that only 2 political parties will enter the new parliament.

As a political leader I am very disappointed by EU so far. No polyphony in Cyprus…

The system is still corrupted here and we warn you that after this law was passed yesterday dictatorially, people will refuse to pay their debts to European lenders.

Please advise with your power and influence our President Mr. Anastasiades to reject this law immediately.

We see Cyprus to go soon in default as a result of this authoritarian law that is unconstitutional.

This act will affect European Union as a whole considering that Greece also is very close to default.

We wait your answer

With great respect

Michael Minas
President
Union of Fighters for Justice
Our website
www.oadcyprus.com

 

 

 

 

Nov. 19, 2015

12 Σεπτεμβρίου 2015

Άλλο μέγα σκάνδαλο …. Η νεολαία οφείλει να αναλάβει τα ηνία…

Η Κύπρος ανήκει στην νεολαία της και όχι στους διεφθαρμένους πολιτικούς και τράπεζες.

Όσοι  νέοι που έχουν κλείσει τα 18 ας τρέξουν να βγάλουν εκλογικό βιβλιάριο το οποίο δεν έχει κόστος . Αυτό θα είναι η «σφαίρα» σας για αυτούς που διέλυσαν το μέλλον σας.-

Η Ο.Α.Δ. www.oadcyprus.com είναι έτοιμη να αγκαλιάσει όλη την νεολαία που ζητά αλλαγή.

Όσοι έχουν κλείσει το 25 έτος της ηλικίας τους και έχουν όρεξη και νοιώθουν την αδικία

Στην Κύπρο τους προτρέπουμε να στείλουν το βιογραφικό τους με μια φωτογραφία τους

Για να αξιοποιηθούν σαν υποψήφιοι βουλευτές τον Μάη του 2016.

Τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και θα καλύπτει όλη την Κύπρο .

Ζητούμε άνεργους να σταθούν στο ύψος τους και να στείλουν τα βιογραφικά τους για να προκαλέσουμε την αλλαγή στο πολιτικό κατεστημένο .

Κόντρα στους   Ολιγάρχες  και τους μιζαδόρους. Οι απλοί Κύπριοι πολίτες τους αποκαλούν «διαπλεκόμενους» ή και «νταβατζήδες», ενώ οι οικονομολόγοι τους ονομάζουν ολιγάρχες, γιατί «κρατούν την επιχειρηματική ζωή της χώρας»

Για αποστολή βιογραφικών  χρησιμοποιήστε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση

Michael.A.Mina@outlook.com

Μιχαήλ Μηνάς

Επικεφαλής

Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης Ο.Α.Δ.

www.oadcyprus.com

Nov. 19, 2015

23 Αυγούστου 2015                             

Σε 8 μήνες από σήμερα θα είμαστε ενεργά και δυναμικά μαζί σας στη ΒΟΥΛΗ.
Τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον του λανθασμένου συστήματος για να έχουμε στη ΒΟΥΛΗ δύναμη ούτως ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη, ειδικότερα στις ασθενέστερες τάξεις των συμπολιτών μας σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα τους. Αναλώνουμε καθημερινά χρόνο και κόπο αφιλοκερδώς.

Θα το κατορθώσουμε μόνο με την δική σας συμπαράσταση και στήριξη.

Μιχαήλ Μηνάς
Επικεφαλής
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Ο.Α.Δ.)